42-jarige, linkshandige, blonde, licht kalende, inwoner van de provincie Utrecht- Dag!

Gisteren opende ik zoals elke dag een keer mijn mailbox. En zoals elke dag zaten er wel een paar mailtjes tussen van (web)winkels waar ik weleens wat bestel. Bijvoorbeeld bol.com, Perry Sport, Tennis Direct en Wehkamp. Normaal niet zo bijzonder, maar deze keer viel me iets op. Allemaal hadden ze het als onderwerp: Singles Day. Singles Day, wat is dat?

 

Na een paar mailtjes open geklikt te hebben vlogen de aanbiedingen me om de oren. ‘Trakteer jezelf op 15% korting.’ ‘Voor alle singles…en voor jou.’ Singles Day blijkt uit China overgewaaid te zijn. Net als bijvoorbeeld Black Friday uit Amerika. Een dag waarop alles lekker in de aanbieding is omdat…..ja waarom eigenlijk?

 

Tegenwoordig grijpen winkels alles aan om zich maar commercieel te kunnen uiten. Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag en/of Moederdag is niet meer voldoende, bijna elke dag moet er wel iets zijn om de consument de verleiden. En het schijnt te werken. Op deze ‘bijzondere’ dagen is de omzet substantieel hoger. Vorig jaar verkocht bijvoorbeeld het bedrijf Alibaba (in Nederland beter bekent als AliExpress) op Singles Day voor 27 miljard euro, terwijl hun jaaromzet 35 miljard euro is. Dit jaar behaalde het bedrijf in het eerste uur van Singles Day zelfs een omzet van ruim 11 miljard euro! (bron: nos.nl)

 

Dus ja, je zou gek zijn als je het niet deed. Maar wat is het volgende? De omzet moet volgend jaar toch weer hoger. Krijgen we op St. Partick’s Day (feestdag in o.a. Ierland) van Zalando een mailtje; ‘Voor iedereen die Patrick heet vandaag de linkerschoen gratis! En voor alle andere consumenten de rechter’. Dit is natuurlijk flauwekul maar je moet wat om de aandacht van de consument te trekken tussen alle andere schreeuwerige aanbiedingen op die dag.

 

Dus ga ik rustig zitten wachten tot er een mailtje binnenkomt. ‘Voor alle 42-jarige, linkshandige, blonde, licht kalende mannen die in de provincie Utrecht wonen….15% korting op het gehele assortiment.’

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    jan (dinsdag, 12 november 2019 16:03)

    Lekker relax dat "rustig zitten wachten". Want dat wel eens een paar zitten zijn! :)

  • #2

    Ed (woensdag, 13 november 2019 10:42)

    Ik wacht ook af maar dan wel in een andere leeftijdsgroep�